Antena 3 CNN Actualitate Inedit Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare

Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare

O anumită floare a reușit să creeze un peisaj rupt din Rai în curtea unei Mănăstiri din România. Această plantă are proprietăți tămăduitoare.

Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    20 Apr 2024   •   04:00

După magnolii și lalele, o altă plantă cucerește internetul și grădinile românilor în luna aprilie - glicina. Originară din Asia, această plantă devine tot mai populară și apreciată pentru frumusețea și aroma sa delicată.

Cu trecerea anilor, glicina a devenit vedeta acestei luni, atrăgând atenția iubitorilor de natură. La Mănăstirea Ghighiu din Prahova, o boltă impresionantă de glicină înflorește în curtea mănăstirii, oferind o priveliște paradisiacă.

În București, glicina își face simțită prezența în grădinile și parcurile orașului, încântând trecătorii chiar și în zilele ploioase. Bucureștenii au ieșit în număr mare pentru a admira florile glicinei și pentru a se bucura de parfumul său subtil.

Glicina este apreciată pentru frumusețea și parfumul său, iar cele două specii cunoscute, glicina japoneză și cea chinezească, încântă privirile cu inflorescențele lor spectaculoase.

Cei interesați de adăugarea glicinei în grădină sau în ghiveci pot găsi răsaduri disponibile în magazine, la prețuri variind între 30 și 130 de lei, în funcție de numărul de fire sau soi. Glicina, o plantă cu o rezistență remarcabilă, poate bucura privirile și parfuma aerul timp de peste un secol.

Ea are proprietăți curative, îmbunătățind somnul, performanța mentală, senzațiile corporale, dispoziția, memoria și comportamentul, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: floare manastire prahova glicină
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close